Romige witloofsoep met kip en appel

4
45 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Stoof de helft van het witloof samen met de ui in boter. Kruid met peper, zout en tijm. Voeg de kippenbouillon en de aardappelblokjes toe.
  • 2 Laat goed doorkoken, mix de soep en passeer ze door een zeef. Bak de andere helft van het witloof samen met de appelblokjes in boter. Voeg de kippenblokjes toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • 3 Laat de soep terug opkoken en breng ze op smaak met peper en zout.
  • 4 Leg het garnituur in het midden van een soepbord en giet de soep er rondom. Werk af met roze bessen, bieslook en een scheutje room. Voorgekookte cannelloni kan worden opgevuld met het garnituur.

Romige witloofsoep met kip en appel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept