Zoek
Jeroen Meus (l'uzine) - Vissoepje
4
60 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
5 el olijfolie
1 ui fijngesneden
1 wortel fijngesneden
3 teentjes look fijngesneden
2 blaadjes laurier
1 el tomatenpuree
1 tl cayennepeper
200 ml cognac
150 ml rode wijn
500 ml visbouillon
1 bussel bladpeterselie
1 tl paprikapoeder
peper
zout
80 g garnalen
4 gamba
8 stukjes zalm
1 dl room
1 stengel selder
400 g garnalen
1 l visfumet
Bereiding
1
Stoof ui, wortel en selder aan in olijfolie.
2
Voeg look en laurier toe.
3
Voeg tomaten en tomatenpuree toe.
4
Voeg een deel van de peterselie toe.
5
Bevochtig met cognac en rode wijn.
6
Laat 3 min. alcohol uitkoken en bevochtig met fumet en room.
7
Laat op zacht vuurtje 15 min.koken.
8
Mix en zeef.
9
Laat inkoken op zacht vuur.1
0
Kruid af met peper, zout , paprika en cayenne.1
1
Net voor opdienen pocheer je zalm, kabeljauw en gamba in soep.1
2
Versier met rest peterselie en garnalen.
Jeroen Meus (l'uzine) - Vissoepje is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Vissoepje
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Vissoepje uit Dieppe
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eigen Vissoepje
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Vissoepje met rouille
0 min
Bekijk recept
Jeroen Veldkamps bonbonkoffie
5 min
Bekijk recept
Jeroen Veldkamps frozen Irish coffee
5 min
Bekijk recept
Sticky toffeecake van Jeroen
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Jeroen Velkamps espresso martini
5 min
Bekijk recept