Zoek
Witloofroomsoep met noordzeegarnalen en tomaat
6
20 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg witloof
1 prei
2 sjalotten
citroensap
1,5 liter visfumet (kan van bouillonblokje)
1 doosje saffraan
3 tomaten in blokjes
2 dl room
peper, zout, cayennepeper
200 gram gepelde garnalen
Bereiding
1
Witloof, prei en sjalotten stoven in wat boter. Bedruppelen met wat citroensap tegen het verkleuren.
2
De visfumet + de saffraan toevoeen, kruiden met peper en zout en cayennepeper en
3
15 minuten laten sudderen.
4
Soep mixen en weer laten koken.
5
De room halfstijfkloppen en doorheen de soep roeren, samen met de blokjes tomaat.
6
Opdienen : een hoopje garnalen in het bord en er de soep over scheppen.
Witloofroomsoep met noordzeegarnalen en tomaat is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Tomaat en courgette uit de oven
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlofroomsoep met vis en rivierkreeftjes
Bekijk recept
Witloofroomsoep met garnalen
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofroomsoep met oesters
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofroomsoep
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept