1 Breng in een ruime pan het water met de bouillonblokjes aan de kook. Zorg er voor dat de bouillonblokjes goed zijn opgelost.
2 Strooi wat zout en peper over de beschuitkruimels en meng dit door het gehakt. Draai er kleine gehaktballetjes van.
3 Voeg de gehaktballetjes toe aan de kokende bouillon. Draai het vuur laag en gaar de balletjes in zo'n 5 minuten.
4 Knijp met je handen de vermicelli fijn en voeg die samen met de soepgroenten toe aan de soep, laat het geheel zachtjes koken. De tijd afhankelijk van het soort vermicelli u gebruikt, kijk voor deze kooktijd op de verpakking.
5 Tips:
6 -Voor minder vette soep kan je de gehaktballetjes eerst in een ander pan met water voorkoken voor dat je ze toevoegt aan de soep, de soep levert dan wel aan smaak in.
7 -Laat de soep afkoelen en schep het gestolde vet wat boven komt drijven er vanaf.
8 -De soep is het lekkerst als hij op een koele plaats een nacht gestaan heeft.