1 Pluk voor de garnituur 50 gr kervelbaadjes van de kervel, leg ze in koud water.
2 Hak de rest van de kervel grof.
3 Stoof de ui, prei en selder aan in 2 eetlepels solo.
4 Als de groenten glazig zijn, de bouillon toevoegen en aan de kook brengen.
5 Voeg nu de aardappelen, de kervel en het bouquet garni toe en laat 25 minuten onder gesloten deksel lichtjes koken.
6 Verwijder het bouquet garni en mix de soep, breng op smaak met pezo.
7 Giet de soep door een chinois (puntzeef) en verwarm opnieuw.
8 Klop de eierdooiers op met de room en roer dit door de soep, blijf roeren tot er een binding ontstaat, maar laat absoluut niet meer koken.
9 Hak de apart gehouden kervelblaadjes fijn.1
0 Serveer de soep in warme soepborden en versier met de gehakte kervel.1
1 TIP: velouté = eierdooier opgeklopt met room en dit toevoegen aan een gerecht.1
2 Bind de peterseliestengels, tijm en laurier samen met keukentouw, zorg dat je het touw kan vastbinden aan het handvat van de kookpot, dan moet je daarna niet vissen om het uit de kookpot te halen..