1 Verhit de olijfolie en fruit de ui glazig op middelhoog vuur. Snipper de knoflook en doe deze met het takje tijm bij de ui. Bak het geheel al omscheppend 1 min. Schenk de pot gevogeltefond in een maatbeker en vul het vocht met water aan tot 1 liter. Schenk de fond met de tomatenblokjes bij de ui. Breng de soep aan de kook en laat hem 15 min. zacht doorkoken. Maal de soep fijn in de keukenmachine of met de staafmixer en schenk hem door een zeef. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine blokjes en voeg deze toe aan de soep. Laat de soep nog 30 min. zacht koken. Zeef de soep opnieuw en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Laat de soep nog 15 min. zacht inkoken. Serveer de soep in kleine glaasjes. Garneer met wat tijmblaadjes.
2 Tip
3 Dit gerecht is - in dezelfde hoeveelheden - ook geschikt als tussengerecht voor vier personen.