Tomatensoep met banaan

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de ui in stukjes.
  • 2 Schil de banaan en snij in schijfjes.
  • 3 Snij de tomaten in stukjes.
  • 4 Laat de vetstof smelten en stoof de ui glazig.
  • 5 Doe er de tomatenpuree bij en laat nog een minuutje stoven. Dit haalt de zuurte uit de puree.
  • 6 Doe er de tomaten en de bananen bij.
  • 7 Doe er het bouillonblokje bij.
  • 8 Giet het water erbij en laat 20 minuten doorkoken.
  • 9 Mix de soep grondig (eventueel met een blender) en zeef de soep door een puntzeef, zodat er geen velletjes meer overblijven. Werkte je met tomaten uit blik, dan heb je geen last van velletjes.1
  • 0 Breng de soep op smaak met de ketchup, peper en zout.1
  • 1 Giet de melk bij de soep en neem van het vuur.1
  • 2 Presentatie:1
  • 3 Serveren met fijngehakte peterselie

Tomatensoep met banaan is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Romige tomatensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomatensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept