1 Was en snijd de groenten. Kook ze beetgaar in gezouten kokend water (de duur hangt af van groente tot groente, prik er eens in om te controleren).
2 Hou 2 liter van het kookvocht bij en voeg er de bouillonblokjes aan toe, opdat je een lekkere groentebouillon krijgt.
3 Doe nu ½ liter van de bouillon in een andere kom en laat de kabeljauwhaasjes er gedurende ongeveer 15 minuten in pocheren (gaar worden in bijna kokend water). Doe dit op een zacht vuurtje en dek af met een deksel.
4 Snij de korsten van het brood en meng de sneden met een teentje geperste look, peper, zout en een handvol peterselie en basilicum. Meng dit in de blender met de Solo totdat je een mooie groene, kruidige broodkruim krijgt.
5 Haal nu de kabeljauw uit het vocht en besmeer de vis met een dikke laag kruim. Laat enkele minuten korsten in een oven op 180° C.
6 Dresseer de groenten in een diep bord, overgiet met de bouillon en leg in het midden de kabeljauw met de kruidenkorst.
Krokante groentebouillon met kabeljauw is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree