1 Pel en snipper de ui en stoof hem in twee eetlepels Solo. Maak ook de bloemkool schoon en snij in roosjes. Hou enkele roosjes apart als garnituur.
2 Voeg de bloemkool bij de ui en schep gedurende 2 minuten om. Overgiet vervolgens met de bouillon. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat dit een half uurtje goed doorkoken.
3 Mix nu de soep met een mixer of blender glad. Voeg er de apartgehouden bloemkoolroosjes aan toe en laat ze gedurende 2 à 3 minuten garen in de soep. Werk af met een scheutje Solo Delifne.
4 Verwarm de friteuse voor op 140°C. Snij de peperkoek in stukjes en bak ze zo’n 5 minuten in de friteuse. Laat ze ontvetten en afkoelen op een keukenpapier. Als de peperkoekcroutons droog en afgekoeld zijn, zal je merken dat ze ook krokant worden.
5 Schenk de soep in kommen en garneer met de peperkoekcroutons.
Bloemkoolsoep met peperkoekcroutons is een recept van Solo Open Kitchen