Bloemkoolsoep met peperkoekcroutons

4
0 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de ui en stoof hem in twee eetlepels Solo. Maak ook de bloemkool schoon en snij in roosjes. Hou enkele roosjes apart als garnituur.
  • 2 Voeg de bloemkool bij de ui en schep gedurende 2 minuten om. Overgiet vervolgens met de bouillon. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat dit een half uurtje goed doorkoken.
  • 3 Mix nu de soep met een mixer of blender glad. Voeg er de apartgehouden bloemkoolroosjes aan toe en laat ze gedurende 2 à 3 minuten garen in de soep. Werk af met een scheutje Solo Delifne.
  • 4 Verwarm de friteuse voor op 140°C. Snij de peperkoek in stukjes en bak ze zo’n 5 minuten in de friteuse. Laat ze ontvetten en afkoelen op een keukenpapier. Als de peperkoekcroutons droog en afgekoeld zijn, zal je merken dat ze ook krokant worden.
  • 5 Schenk de soep in kommen en garneer met de peperkoekcroutons.

Bloemkoolsoep met peperkoekcroutons is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met balletjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met blue stilton
15 min Voorgerecht
Bekijk recept