1 Indien je maag gevoelig is aan paprika, leg dan de paprika's even in de oven, je kan ze dan heel goed pellen.
2 Breng ongeveer 1 l water met daarin de kippenboullionblokjes aan de kook.
3 Maak de paprika schoon en snijd de paprika's en de ajuin.
4 Stel je kruidenbuiltje samen met een tijm, laurier en een kruidnagel, je kan dit eventueel samenbinden.
5 Stoof de ajuin lichtjes en voeg hierbij de gesneden paprika's, laat dit alles stoven, eventueel een beetje water toevoegen.
6 Leg je kippenfilet in de kokende boullion en laat gedurende een 10 tal minuten koken.
7 Doe de bloem bij de paprika's en roer goed door, neem de kippenfilet uit de boullion en giet de boullion bij de paprika's, laat even goed doorkoken. Mix dit alles fijn met een staafmixer.
8 Snijd de kippenfilet in fijne reepjes en voeg deze bij de paprikasoep.
9 Voeg eventueel nog water toe om de juiste dikte van je soep te bereiken, is naargelang men een dikkere of dunnere soep wil bekomen.1
0 Zet de soep van het vuur en voeg de room toe.1
1 Serveer de soep goed warm, met eventueel een stukje Frans brood.