Tomatensoep met paprika

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ingrediënten
  • 2
    - 3 paprika’s (geel of oranje)
  • 3
    - 800 g gepelde tomaten (Benito)
  • 4
    - 2 blokjes vetarme vleesbouillon
  • 5
    - 1/2 koffiel. oregano (Topaz)
  • 6
    Voorbereiding
  • 7 Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in blokjes.
  • 8
    Voorbereiding
    (20 min.)
  • 9 Doe de gepelde tomaten, de blokjes paprika en de bouillonblokjes in een kookpot.1
  • 0 Vul de helft van het blik tomaten met water en giet over de groenten.1
  • 1 Laat 15 min. koken. Kruid met oregano en mix de soep fijn.1
  • 2 Tip1
  • 3 Afwerking1
  • 4 Giet de soep in diepe borden en bestrooi met croutons. Dien warm op.1
  • 5 Tip1
  • 6
    - Als u een fluwelige soep wenst, kan u ze door een zeef gieten nadat u ze gemixt hebt.1
  • 7
    - Vervang de oregano door fijngesnipperde peterselie of basilicum. Voeg de kruiden toe nadat u de soep hebt gemixt.1
  • 8 Voedingswaarde:1
  • 9 Per bord soep: Energie 62 kcal - Eiwitten 2,4 g - Vetten 0,9 g - Koolhydraten 10,9 g

Tomatensoep met paprika is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Romige tomatensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomatensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept