Zoek
Tomatensoep met bier
6
30 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 uien
2 blikken (400gr) tomaten
2 flesjes kriek (rodenbach)
200 gr abdijkaas (in blok)
200 gr smeerkaas (abdij)
1 teentje knoflook
peper, zout, olijfolie
12 dl garnalenbouillon
Bereiding
1
Pel de uien en snij ze grof. Snij het look in stukjes.
2
Stoof de uien en het knoflook in de olijfolie, laat niet kleuren.
3
Zet op een laag vuurtje en voeg de smeerkaas toe en laat de kaas smelten.
4
Voeg het bier toe en vermeng de soep.
5
Voeg de tomatenstukjes toe.
6
Laat de soep pruttelen en voeg de garnalenbouillon toe
7
Mix de soep (eventueel zeven. Werk af met peper en zout.
8
Snij het blok kaas in stukjes en gebruik deze als garnituur in de soep.
Tomatensoep met bier is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Mosselen met bier en room
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes
45 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept
The Elvis
Snack
Bekijk recept
Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Romige tomatensoep
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomatensoep
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept