komkommersoepje

3
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 -Was , schil en snijd de komkommer in de lengte door.
  • 2 -Schraap er de pitjes uit met een lepel en verdeel de komkommer in kleine stukken.Hou enkele stukjes over om als garnituur te gebruiken.
  • 3 -Kuis en snijd de ui.
  • 4 -Laat de vetstof smelten in een vrij grote soeppot en fruit de ui hierin. Het vuur niet te hard zetten! Te snel = de soep kleurt bruin door de ui
  • 5 -Bestrooi de gefruitte uit met kerriepoeder en selderijzout
  • 6 -Voeg de gesneden komkommer toe en laat zachtjes stoven voor ongeveer 5 minuutjes.
  • 7 -Voeg het water en bouillionblokjes toe en laat verder gaar koken ongever 10 min.
  • 8 -Mix de soep fijn en kruid ze met peper en zout naar eigen smaak.
  • 9 -Dien de soep op in warme kommetjes en doe er de stukjes rauwe komkommer erbij en garneer met fijngehakte peterselie en eventueel broodstengels in een glaasje op tafel.

komkommersoepje is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Verkoelend Komkommersoepje voor Zomerse dagen
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Komkommersoepje met gerookte zalm
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Verkoelend Komkommersoepje voor Zomerse dagen
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Komkommersoepje met gerookte zalm
30 min Voorgerecht
Bekijk recept