1 -Was , schil en snijd de komkommer in de lengte door.
2 -Schraap er de pitjes uit met een lepel en verdeel de komkommer in kleine stukken.Hou enkele stukjes over om als garnituur te gebruiken.
3 -Kuis en snijd de ui.
4 -Laat de vetstof smelten in een vrij grote soeppot en fruit de ui hierin. Het vuur niet te hard zetten! Te snel = de soep kleurt bruin door de ui
5 -Bestrooi de gefruitte uit met kerriepoeder en selderijzout
6 -Voeg de gesneden komkommer toe en laat zachtjes stoven voor ongeveer 5 minuutjes.
7 -Voeg het water en bouillionblokjes toe en laat verder gaar koken ongever 10 min.
8 -Mix de soep fijn en kruid ze met peper en zout naar eigen smaak.
9 -Dien de soep op in warme kommetjes en doe er de stukjes rauwe komkommer erbij en garneer met fijngehakte peterselie en eventueel broodstengels in een glaasje op tafel.