Zoete-aardappelsoep met kip en moambe

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de ui en de knoflook fijn. Schil de zoete aardappels en snijd ze in gelijke blokjes.
  • 2 Verwijder de zaadjes van het chilipepertje en versnipper het. Opgelet: probeer contact met je ogen en mond te vermijden, want dat geeft een erg branderig gevoel. Was je handen dus zorgvuldig nadat je met de chili hebt gewerkt.
  • 3 Verhit wat Solo vloeibaar in een soeppan en stoof er de ui en de knoflook in, zonder ze te kleuren. Voeg er de zoete-aardappelblokjes, het currypoeder en de chilipeper aan toe en stoof alles kort mee.
  • 4 Overgiet met de kippenbouillon en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat rustig verdergaren tot de zoete aardappels zacht zijn.
  • 5 Snijd intussen de kipfilet in fijne reepjes.
  • 6 Voeg het blik moambe en de kokosmelk toe aan en mix alles tot een romige, gladde soep. Breng op nieuw aan de kook. Voeg de kipreepjes toe en laat ze meegaren in de hete soep.
  • 7 Kruid af met peper en zout.
  • 8 Dien de soep op in kommetjes, gegarneerd met verse korianderpluksels, kokosrasp en/of chilisnippers.

Zoete-aardappelsoep met kip en moambe is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Soep met moambe
Bekijk recept
kip moambe
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moambe (2)
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept