Zoek
Aspergesoep
4
45 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 wit van prei
125 ml droge witte wijn
2 bussels witte asperges
1 liter kippenbouillon (2 blokjes)
4 el lightroom
solo, bakken en braden
peper&zout (pezo)
takjes kervel
Bereiding
1
Schil de asperges en breek er de houtachtige uiteinden af.
2
Snij de kopjes van de asperges en snij de stengels in stukken.
3
Doe de schillen en uiteinden van de asperges in water, samen met de bouillonblokjes en breng aan de kook.
4
Doe er de aspergepunten bij en laat 5 minuten garen.
5
Neem de aspergepunten er weer uit en hou apart.
6
Zeef het kookvocht, druk de schillen goed uit.
7
Snij het preiwit in heel fijne ringen, spoel grondig.
8
Verhit wat solo in een soepketel en stoof de preiwitten glazig, blus met de witte wijn en laat tot de helft inkoken.
9
Doe er nu de stukjes aspergestengels bij en overgiet met de bouillon.1
0
Laat 10 minuten koken, zet het vuur uit en laat 15 minuten afkoelen.1
1
Mix de soep.1
2
Voor een feestelijk soepje doen we de soep door een chinois (zeef).1
3
Breng de soep terug tegen het kookpunt aan en roer er de room door.1
4
Breng op smaak met pezo en voeg er de aspergepunten aan toe, niet meer laten koken.1
5
Verdeel de soep over 4 warme soepborden en versier met een takje kervel.
Aspergesoep is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Romige groene aspergesoep
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde aspergesoep
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Zuppa di asparagi verdi (groene aspergesoep)
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergesoep met ham en ei
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde aspergesoep
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Zuppa di asparagi verdi (groene aspergesoep)
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergesoep met ham en ei
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept