Gazpacho van komkommer met munt

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de komkommer en snijd hem in kleine stukken.
  • 2 Snijd ook de tomaat, de selder en de groene appel in kleine stukken. Doe alles samen met de komkommer in de blender en mix fijn. Dit kan eventueel ook in een maatbeker met een staafmixer.
  • 3 Zeef de gazpacho door een puntzeef, zodat je een romige, gladde soep krijgt.
  • 4 Snipper de munt fijn en voeg hem toe aan de soep. Kruid af met peper en zout en zet de gazpacho een uurtje in de koelkast.
  • 5 Verhit een antikleefpan en voeg er een eetlepel Solo vloeibaar aan toe. Doe er het krabbenvlees bij, samen met de gehakte koriander en de eetlepel mascarpone. Stoof kort en laat even afkoelen (mag eventueel nog lauw zijn bij het serveren).
  • 6 Rooster het toastbrood en snijd het in kleine rechthoekjes.
  • 7 Beleg de toastjes met de krabsla en presenteer ze op een bordje. Serveer de goed gekoelde gazpacho erbij in een verrine of borrelglaasje.

Gazpacho van komkommer met munt is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romatomaten met munt
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gazpacho
5 min
Bekijk recept
Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Gazpacho van witte chocolade en kokosnoot, frambozensorbet
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Gazpacho met witte kaas
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept