1 Als tussengerecht van het kerstmenu kun je deze romige soep serveren. Hou je niet van vis? Vervang in het recept dan de rivierkreeftjes voor uitgebakken spekjes of reepjes bacon.
2 Verhit de boter of olie in een ruime soeppan en fruit de ui 3 minuten.
3
2Voeg de aardappel, knolselderij, bouillon en witte wijn toe.
4 Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en laat alles ca. 15 minuten zacht koken tot de aardappel en knolselderij gaar zijn.
5 Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer.
6 Schenk de soep terug in de pan en meng er de mierikswortel en slagroom door.
7 Voeg zout en peper naar smaak toe.
8 Warm de soep nog 1-2 minuten zachtjes door.
9 Schep de soep in borden en verdeel er de rivierkreeftjes over.1
0 Rivierkreeft en kreeft zijn typische Scandinavische specialiteiten. Gepelde kant-en-klaar kreeftjes kun je bij goede visboeren en goed gesorteerde supermarkten krijgen.