Courgette-uiensoep met verse kaas en zwarte peper

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de courgette in korte smalle reepjes. Pel de uien en snijd ze in smalle ringen.
  • 2 Verhit de vloeibare margarine in een diepe pan en bak hierin de uien en courgette 3 min., geregeld roeren. Voeg de suiker toe en bak nog 2 min.
  • 3 Voeg de witte wijn of het appelsap, 800 ml warm water, de Provençaalse kruiden en de Bouillonketeltjes toe en breng de soep aan de kook. Kook de soep 15 min. Schep er 4 eetlepels van de uien en courgette uit.
  • 4 Pureer de rest van de soep met een staafmixer. Voeg de apart gehouden uien en courgette weer aan de soep toe.
  • 5 Klop de verse roomkaas - met een lepel- los met de peper.
  • 6 Schep de hete soep in 4 grote soepkoppen. Strooi de knapperbolletjes erover en schep in elke kop een lepel verse kaas. Of schep de roomkaas op soeplepels en leg die op de soepkoppen.
  • 7 Bron: Knorr.be

Courgette-uiensoep met verse kaas en zwarte peper is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdvisschotel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept