1 Snijd de tomaten in stukken en kook ze in 100 ml water in 15 minuten zacht en gaar. Draai ze door een (roer)zeef tot puree, roer dit door de kippenbouillon en verwarm het.
2 Snijd de kipfilet in blokjes,de bosuitjes, gember en de bamboescheuten in dunne reepjes en voeg dit toe aan de soep. Voeg de azijn toe en breng het aan de kook.
3 Voeg vervolgens de vermicelli toe en kook de soep in een gesloten pan, op een laag vuur, in 10 minuten gaar.
4 Rooster de boterhammen in de broodrooster of 1-2 minuten onder de grill. Snijd de boterhammen in blokjes en bak ze 2 minuten in de zonnebloemolie. Schep de croutons in een schaaltje om af te koelen.
5 Breng de soep eventueel op smaak met zout en peper. Serveer de Chinese tomatensoep in kommen en garneer de soep met de croutons.
6 Bron : Knorr.be
Chinese tomatensoep met kip en gember is een recept van Solo Open Kitchen