Mosselsoepje met kokosmelk

6
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Reinig de mosselen onder stromend water, verwijder eventueel de baard.
  • 2 Pel de ui en snij in halve ringen, spoel de selder en snij in boogjes, schraap de wortel en snij in halve schijfjes.
  • 3 Verhit wat solo in een kookpot en stoof hierin de groenten aan.
  • 4 Voeg de mosselen, witte wijn, kokosmelk en saffraan toe, laat onder gesloten deksel 8 minuten koken, schud de mosselen wel enkele keren op.
  • 5 Week het gelatineblaadje in koud water.
  • 6 Haal de mosselen uit de pot en uit hun schelp.
  • 7 Zeef het mosselvocht.
  • 8 Neem 1dl mosselvocht en los daarin het uitgeknepen gelatineblaadje in op.
  • 9 Voeg nog enkele draadjes toe en laat afkoelen.1
  • 0 Mix de afgekoelde saffraangelei glad in de blender.1
  • 1 Snij kleine cilinders uit de rode biet en warm deze kort op in de microgolfoven.1
  • 2 Doe de saffraangelei in een spuitzak.1
  • 3 Warm het overige mossel/kokosvocht op en klop schuimig.1
  • 4 Dresseer de rode bietschijfjes op de warme borden en spuit toefjes saffraangelei op het borden.1
  • 5 Verdeel de mosselen over de borden en nappeer het met het tot schuim geklopte mossel/kokosvocht, versier met kervelplukjes.

Mosselsoepje met kokosmelk is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodpuddinkjes
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Gekoelde kokosmelk met meloen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Mosselsoepje
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosters mosselsoepje
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mosselsoepje geparfumeerd met saffraan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mosselsoepje met safraan en broccoli
20 min Voorgerecht
Bekijk recept