2 Smelt 50 gram boter in een grote pan en fruit de versneden uien en gesnipperde knoflook op een matig vuur tot de uien glazig zijn. Roer de schoongeboende en in blokjes gesneden pastinaken en appel erdoor. Bak alles nog ongeveer 3 minuten. Vergeet niet regelmatig te roeren.
3 Voeg kerriepoeder toe en stoof alles nog 1 minuut.
4 Giet de kippebouillon hierbij en breng het geheel aan de kook.
5 Doe het deksel op de pan en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
6 Pureer de soep met de mixer er roer er vervolgens de room door. Breng op smaak met peper en zout.
7 VOORBEREIDING GARNERING:
8 Smelt 25 gram boter in een pannetje en bak de pecannoten op een matig vuur gedurende 5 minuten.
9 OPDIENEN:1
0 Dresseer de crème fraîche op de soep en strooi er de pecannoten overheen.1