1 Hou 6 scampi' appart. Pel ze, maar laat het staartstukje zitten
2 Pel de rest van de scampi's. Hou de schalen bij en snij het scampivlees in stukjes
3 Hou het venkelgroen appart en snij de rest van de knol fijn.
4 Ui snipperen
5 Verwarm de olijfolie en bak hierin de scampischalen zacht. Voeg de ui, venkel en wortel toe en laat meestoven tot ze zacht worden. Besprenkel met ouzo en wijn. Laat de alcohol verdampen onder voortdurend roeren.
6 Voeftomatenstukjes , visbouillon en paprikapoeder toe. Dek de pan af aen laat 30 min koken
7 Duw de soep door een puntzeef
8 Doe het vocht in een proper pan. Voeg de scampistukjes toe en breng terug aan de kook
9 Laat 10 min koken en mix de soep. Breng op smaak met peper en zout1
0 Bak de overgebleven scampi's in boter1
1 Verdeel de soep over warme borden1
2 Garneer met een gebakken scampi en werk af met venkelgroen
Bisque van venkel & scampi's is een recept van Solo Open Kitchen