Lichte soep met paksoi en garnalen

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Een pittige, frisse en kruidige soep met paksoi, prei en garnalen.
  • 2 De gember en knoflook pellen, peper van zaadjes en zaadlijsten ontdoen en ze allemaal heel fijn hakken.
  • 3 De paksoi en prei goed wassen, de prei in ringen snijden en de stelen van paksoi in dunne repen.
  • 4 Het groene blad ook fijn snijden en aan de kant leggen.
  • 5 In de soeppan de olie opwarmen de knoflook, peper en gember sauteren tot ze zacht worden. Daarna de prei en stelen van paksoi toevoegen en op zachte vuur heel even roerbakken.
  • 6 Alle bouillon toevoegen en de sojasaus, aan de kook brengen. Op een zachte vuur 2-3 minuten laten koken, daarna de garnalen toevoegen, weer 2-3 minuten koken. Het groene blad van paksoi toevoegen, aan de kook brengen en de pan van het vuur halen. De sap van halve citroen toevoegen.
  • 7 Serveren met citroenpartjes en een sneetje geroosterd brood.

Lichte soep met paksoi en garnalen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Tagliatelle met chiantisaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische wontons
50 min Snack
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept