1 Een pittige, frisse en kruidige soep met paksoi, prei en garnalen.
2 De gember en knoflook pellen, peper van zaadjes en zaadlijsten ontdoen en ze allemaal heel fijn hakken.
3 De paksoi en prei goed wassen, de prei in ringen snijden en de stelen van paksoi in dunne repen.
4 Het groene blad ook fijn snijden en aan de kant leggen.
5 In de soeppan de olie opwarmen de knoflook, peper en gember sauteren tot ze zacht worden. Daarna de prei en stelen van paksoi toevoegen en op zachte vuur heel even roerbakken.
6 Alle bouillon toevoegen en de sojasaus, aan de kook brengen. Op een zachte vuur 2-3 minuten laten koken, daarna de garnalen toevoegen, weer 2-3 minuten koken. Het groene blad van paksoi toevoegen, aan de kook brengen en de pan van het vuur halen. De sap van halve citroen toevoegen.
7 Serveren met citroenpartjes en een sneetje geroosterd brood.
Lichte soep met paksoi en garnalen is een recept van Solo Open Kitchen