1 Dit is dé verrukkelijke soep van mijn kleindochter, die er maar niet genoeg van kan krijgen.
2 Olie in de pan en de ui en de knoflook zachtjes fruiten.
3 Natuurlijk staan de andere ingrediënten al mise en place, zodat je lekker aan het kokkerellen kunt blijven.
4 Als de uitjes met de knoflook al heerlijk geuren en glazig zijn , kwak je alle overige groenten zonder pardon gewoon in de pan bij die lekkere uitjes.
5 De in stukjes gesneden tomaat, bleekselderij en de paprikablokjes bedoel ik dus. Dan laat je het geheel een kwartiertje met elkaar lekker in die pan pruttelen.
6 Voeg daarna de basilicum,tijm , oregano en de suiker toe met de ruim 1 liter hete bouillon .
7 Laat dit geheel weer een 15 minuutjes pruttelen.
8 Proef... en kruid af met peper en zout uit de molen en eventueel nog wat tijbaor ( tijm basilicum en oregano)
9 Best wel jammer, dat je de ultieme smaak van deze soep niet op papier kunt zetten.1
0 Enfin die smaak is voor iedereen anders dus..... wel ff proeven1
1 en eventueel nog wat bovengenoemde kruiden toevoegen.1
2 Serveer de soep heet in kommen met een paar achtergehouden selderijblaadjes ter garnering. ( hoeft niet natuurlijk, maar het maakt het geheel wel af.1
3 Ik neem altijd de 4 binnenste stengels van de bleekselderij. De rest ervan knabbelen we rauw uit het vuistje of wordt verwerkt in een salade.1