Zoek
Kokossoep met scampi's
4
25 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
12 scampi's
400 ml kokosmelk
600 ml groentenbouillon
1 vanillestokje
1 eetlepel groene currypasta
150 gr peultjes
100 gr kleine maïskolven
1 rood chilipepertje
peper en zout
verse koriander
Bereiding
1
Pel de scampi's, maar laat het staartje zitten. Snij met de punt van een scherp mesje de rugkant in en verwijder het darmkanaal.
2
Snij het vanillestokje in de lengte open en haal er het merg uit.
3
Verwarm de kokosmelk met de bouillon. Doe er de vanille en de currypasta bij en roer goed.
4
Spoel de peultjes en snij ze in reepjes. Halveer de maïskolfjes in de lengte. Laat de groenten 2 minuten koken in de kokosbouillon.
5
Halveer het chilipepertje in de lengte. Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in reepjes. Doe ze bij de soep.
6
Voeg er de scampi's aan toe en laat ze in ongeveer 4 minuten gaar worden. Controleer de smaak en kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.
7
Verdeel de soep over voorverwarmde kommetjes of borden en werk af met wat blaadjes koreander.
Kokossoep met scampi's is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Thaise kokossoep met garnalen en basilicum
25 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bombay kokossoep
30 min-
Bekijk recept
Wortel-kokossoep
Bekijk recept
Kokossoep met tofu
1uur-
Voorgerecht
Bekijk recept