1 Een soepje vind ik altijd lekker op een "luie zaterdag ". Lekker snel klaar en toch gezond en verantwoord zeker in combinatie met een gevuld stokbroodje . Chinese kippensoep met een pittig vleugje. Een heerlijk, snel en voedzaam gerecht!
2 Begin met het koken van een 1,25 liter in een pan. Snijd ondertussen de kipfilet, de rode paprika en de bosui fijn.
3 Als het water kookt, voeg je de bouillonblokjes( kip ) toe en roer je dit even door. Voeg daarna de stukjes kipfilet toe en kook dit ongeveer 5 minuten totdat de kip gaar is.
4 Als de kip gaar is voeg je de paprika, het gemberpoeder en de ketjap toe.
5 Kook dit een paar minuten, ongeveer 3/4 minuten.
6 Daarna voeg je eventueel nog wat chilipoeder/tabasco toe om het wat pittiger te maken en je voegt ook de bosui toe.
7 Ik hou ervan als de bosui nog een beetje knapperig is. Maar je kan de soep ook nog iets langer koken zodat de bosui wat zachter is. Serveer de kippensoep met een lekker stokbroodje en een paar soepstengels.
Chinese kippensoep licht pittig. is een recept van Solo Open Kitchen