1 Natuurlijk kun je elke willekeurige soep serveren in een broodje!!!
2 Zet een pan op het vuur en doe een klein beetje olijfolie in de pan.
3 Doe de ui en de knoflook in de pan en bak deze glazig.
4 Voeg hierna de bouillon toe (of giet een liter water in de pan en verkruimel er twee bouillonblokjes over).
5 Snij ondertussen de stronk van de broccoli in stukken en snij de rest in roosjes.
6 Voeg alles toe aan de soep en laat het geheel een minuut of 8 op een rustig vuurtje koken.
7 Haal je pan van het vuur en pureer het geheel met de staafmixer.
8 Smelt in een andere ruime pan de boter en voeg al roerend de bloem toe en roer het geheel goed door elkaar.
9 Laat het mengsel 5 minuten op een zacht pitje gaar worden. Voeg al roerend de broccolisoep, de crème fraîche en de cheddar toe en roer het geheel goed door.1
0 Laat de soep nog 5 minuten rustig doorsudderen en voeg dan naar smaak zout en peper toe.1
1 Snij de bovenkant van de bollen eraf en hol de rest van de bol uit. Schenk de soep in de bol en serveer direct. Smakelijk!1
2 Desgewenst kun je de soep garneren met wat julienne gesneden wortelreepjes. ( maar dat hoeft natuurlijk niet het ziet er wel leuk uit wat de kleur aangaat.)1
3 TIP 1
4 Serveer de gevulde broodsoepjes of soepbroodjes op een diep bord met een eventuele rest van de soep op een réchaud om je uitgelepelde broodje in te soppen en op te knabbelen.
Broccolisoep ( of welke soep dan ook ) in een is een recept van Solo Open Kitchen