1 Snij de ajuin en de knolselder in stukjes en stoof ze aan in Solo . Voeg er de tomatenpuree door en laat even meestoven ( zo haal je de bitterheid uit de tomatenpuree ) Voeg de vleestomaten , bouillonblokjes, peper, zout en gedroogde basilicum toe en water . Laat doorkoken tot de knolselder zacht is . Mix alles goed door en haal door zeef ( om de pitten en velletjes van de tomaten te verwijderen ) Laat nog even opkoken.
2 Klop de koude slagroom stijf ( kan je best vooraf doen en in de koelkast zetten zodat hij goed stijf én koud is )
3 Schep de soep in bord, , doe er aan quenelle van de stijfgeslegen koude slagroom in en leg er paar blaadjes verse basilicum bij.
4 Smakelijk !
5 Deze soep kan feestelijk gegeten worden en groot en klein zijn er hier dol op !
6 Vegetariers kunnen de bouillonblokjes vervangen door groetenbouilionblokjes en de slagroom door de opklopbare Alpro room .