Tomaten-basilicumsoep

6
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de ajuin en de knolselder in stukjes en stoof ze aan in Solo . Voeg er de tomatenpuree door en laat even meestoven ( zo haal je de bitterheid uit de tomatenpuree ) Voeg de vleestomaten , bouillonblokjes, peper, zout en gedroogde basilicum toe en water . Laat doorkoken tot de knolselder zacht is . Mix alles goed door en haal door zeef ( om de pitten en velletjes van de tomaten te verwijderen ) Laat nog even opkoken.
  • 2 Klop de koude slagroom stijf ( kan je best vooraf doen en in de koelkast zetten zodat hij goed stijf én koud is )
  • 3 Schep de soep in bord, , doe er aan quenelle van de stijfgeslegen koude slagroom in en leg er paar blaadjes verse basilicum bij.
  • 4 Smakelijk !
  • 5 Deze soep kan feestelijk gegeten worden en groot en klein zijn er hier dol op !
  • 6 Vegetariers kunnen de bouillonblokjes vervangen door groetenbouilionblokjes en de slagroom door de opklopbare Alpro room .

Tomaten-basilicumsoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Basilicumsoep met buffelmozarrella en tomaten-lookbrood
Bekijk recept
Tomaten-basilicumsoep met kaascrostini
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise groene peper- en basilicumsoep
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse Doperwten-basilicumsoep
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept