1 hieronder het recept voor 4 personen Pittige wortelsoep met Limoen: gekregen van Lidy Langezaal, en het was heerlijk.
2 Ingrediënten:
3 1 kg. Wortelen, schoongemaakt en in stukjes gesneden
4 Het sap van één limoen
5 1 eetlepel bruine suiker
6 1,5 liter (kippen)bouillon
7 1,5 theelepel kaneelpoeder
8 1 theelepel cayennepeper
9 2 knoflooktenen, fijngehakt1
0 1 duim verse gember, fijngehakt1
1 2 uien, grofgehakt1
2 2 eetlepels olijfolie1
3 Peper/zout1
4 Verhit een pan met dikke bodem en doe er olijfolie in. Wanneer de olie heet is, worden de uien toegevoegd. Doe de gember, knoflook en kruiden in de pan als de uien glazig zijn. Roer gedurende 1 à 2 minuten geregeld door. Voeg de wortelen en bouillon toe. De bouillon zorgt voor extra aroma. Breng alles aan de kook en laat het op laag vuur 30 minuten pruttelen. Haal de pan van het vuur en pureer de soep. Voeg dan het limoensap, de suiker, peper en zout toe.1
5 Verwarm de soep opnieuw en serveer hem vervolgens. 1
6 Opmerking: Wortelsoep is door de limoen en kruiden lekker pittig en fris. Doe er bij het serveren een flinke lepel crème fraîche of Griekse yoghurt in. Serveer er geroosterd boeten- of roggebrood bij.1