2 Ui, preiwit en bleekselder in grove stukken snijden. Het preiwit (1/4), ui en enkele bleekselderstengels worden afzonderlijk gehouden voor de garnituur.
3 Aardappelen in grove stukken snijden.
4 Grove groenten (3/4) aanstoven in boter zonder te kleuren.
5 Met ontvette blanke fond bevochtigen.
6 Aardappelen toevoegen.
7 Gedurende ongeveer 30 minuten zachtjes gaarkoken.
8 Soep door een roerzeef zeven of mixen.
9 Soep op smaak brengen met peper en zout.1
0 Door een puntzeef zeven.1
1 Terug aan de kook brengen en afschuimen.1
2 Met boter afwerken.1
3 Als garnituur zijn hier broodkorstjes en kervelpluksels van toepassing.1
4 Broodkorstjes:1
5 * Toastbrood ontkorsten en in dobbelsteentjes van 5 mm³ snijden.1
6 * Brooddobbelsteentjes in geklaarde boter goudgeel bakken.1
7 * Uit de pan scheppen en op keukenpapier leggen om het overtollige vet te verwijderen.1