Aardappelsoep met broodkorstjes

10
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Blanke fond bereiden.
  • 2 Ui, preiwit en bleekselder in grove stukken snijden. Het preiwit (1/4), ui en enkele bleekselderstengels worden afzonderlijk gehouden voor de garnituur.
  • 3 Aardappelen in grove stukken snijden.
  • 4 Grove groenten (3/4) aanstoven in boter zonder te kleuren.
  • 5 Met ontvette blanke fond bevochtigen.
  • 6 Aardappelen toevoegen.
  • 7 Gedurende ongeveer 30 minuten zachtjes gaarkoken.
  • 8 Soep door een roerzeef zeven of mixen.
  • 9 Soep op smaak brengen met peper en zout.1
  • 0 Door een puntzeef zeven.1
  • 1 Terug aan de kook brengen en afschuimen.1
  • 2 Met boter afwerken.1
  • 3 Als garnituur zijn hier broodkorstjes en kervelpluksels van toepassing.1
  • 4 Broodkorstjes:1
  • 5 * Toastbrood ontkorsten en in dobbelsteentjes van 5 mm³ snijden.1
  • 6 * Brooddobbelsteentjes in geklaarde boter goudgeel bakken.1
  • 7 * Uit de pan scheppen en op keukenpapier leggen om het overtollige vet te verwijderen.1
  • 8 * Broodkorstjes afzonderlijk doorgeven.1
  • 9 Kervel: Plukken en in koud water bewaren.

Aardappelsoep met broodkorstjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Caesarsalade met scampi’s
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
In de oven gebakken kippenbouten met oregano en salade op Caesar-wijze
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlofsalade met geitenkaas en sinaasappel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Aardappelsoep met roggebrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Prei-aardappelsoep met grove mosterd en gerookte zalm
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoep met sint-jakobsnootjes en bieslookolie
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoep met gerookte forel
35 min Voorgerecht
Bekijk recept