Zoek
POMPOEN-SOEP
4
30 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 oranje pompoen [ Hokkaido ]
1 ui
1 kleine courgette of een halve grote
1 kleine wortel
750 ml groentebouillon
1 theel.. gemberpoeder
1 theel. currypoeder
1 theel. sambal
1 theel. gemalen komijn
1 bakje creme fraiche
zout, peper, olijfolie,
1 eetl suiker
Bereiding
1
Tip: Vervang de room door Alpro Cuisine, net zo lekker en 100% plantaardig
2
Boen de pompoen schoon. Doe de pompoen voor 10 a 15 minuten in de oven voorverwarmd op 150 graden.
3
Dit is zodat de pompoen eenvoudig in stukjes te snijden is, de schil hoeft niet verwijderd te worden.
4
Snijd de boven- en onderkant van de pompoen af en snijd eventueel de lelijke stukken van het vel weg.
5
Snijd de pompoen door de helft en lepel de pitten eruit. Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 1,5 a 2 cm
6
. Snijd de wortel en de courgette in kleine blokjes. Snipper de ui.
7
BEREIDINGSWIJZE;
8
Verwarm wat olijfolie in de pan en bak even de ui aan.
9
Voeg de pompoen blokjes, de wortel en de courgette toe.1
0
Voeg daarna 750 ml groentebouillon erbij en voeg alle kruiden toe en 1 eetlepel suiker (belangrijk) naar smaak toe.1
1
De soep is klaar zodra de schil zacht genoeg is, gewoon even proeven als het goed is na ongeveer 20-25 minuten1
2
. Purreer de soep met een staafmixer of de blender, en zeef de soep.1
3
Serveertips1
4
Breng op smaak met 1 paar eetlepels crème fraiche of room.
POMPOEN-SOEP is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept