Zoek
Bloemkoolsoep
10
60 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg bloemkool
0,500 kg aardappel
0,300 kg ui
0,300 kg preiwit
0,300 kg bleekselder
3,500 l blanke fond
0,200 kg boter
0,010 kg kervel
Peper
Zout
Bereiding
1
Blanke fond bereiden.
2
Kleine roosjes van de bloemkool wegsnijden en afzonderlijk houden voor het garnituur.
3
De rest van de bloemkool samen met ui, preiwit en bleekselder in grove stukken snijden.
4
Aardappelen in grove stukken snijden.
5
Grove groenten (2/3) aanstoven in boter zonder te kleuren.
6
Met ontvette blanke fond bevochtigen.
7
Aardappelen toevoegen.
8
Gedurende ongeveer 30 minuten zachtjes gaarkoken.
9
Soep door een roerzeef zeven of mixen.1
0
De soep op smaak brengen met peper en zout.1
1
Door een puntzeef zeven.1
2
Weer aan de kook brengen en afschuimen.1
3
Met boter afwerken.1
4
Het garnituur toevoegen.
Bloemkoolsoep is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Indiaase bloemkoolsoep
25 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met balletjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met blue stilton
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Indiaase bloemkoolsoep
25 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met balletjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met blue stilton
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept