Bloemkoolsoep

10
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Blanke fond bereiden.
  • 2 Kleine roosjes van de bloemkool wegsnijden en afzonderlijk houden voor het garnituur.
  • 3 De rest van de bloemkool samen met ui, preiwit en bleekselder in grove stukken snijden.
  • 4 Aardappelen in grove stukken snijden.
  • 5 Grove groenten (2/3) aanstoven in boter zonder te kleuren.
  • 6 Met ontvette blanke fond bevochtigen.
  • 7 Aardappelen toevoegen.
  • 8 Gedurende ongeveer 30 minuten zachtjes gaarkoken.
  • 9 Soep door een roerzeef zeven of mixen.1
  • 0 De soep op smaak brengen met peper en zout.1
  • 1 Door een puntzeef zeven.1
  • 2 Weer aan de kook brengen en afschuimen.1
  • 3 Met boter afwerken.1
  • 4 Het garnituur toevoegen.

Bloemkoolsoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met balletjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met blue stilton
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met balletjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met blue stilton
15 min Voorgerecht
Bekijk recept