Zoek
Erwtensoep met croûtons
10
60 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
0,500 kg spliterwt
0,250 kg doperwt
0,300 kg ui
0,300 kg prei
0,300 kg selder
0,100 kg mager gezouten spek
4 l blanke fond
0,010 kg kervel
0,250 kg boter
1/2 stuk toastbrood
Kruidenboeket
Peper
Zout
Bereiding
1
Blanke fond bereiden.
2
Spliterwten zorgvuldig spoelen.
3
Ui, prei, selder en mager gezouten spek in grove stukken snijden.
4
Aanstoven in boter zonder te kleuren.
5
Bevochtigen.
6
Spliterwten toevoegen.
7
Kruidenboeket toevoegen.
8
30 minuten koken.
9
Kruidenboeket en spek verwijderen en mixen.1
0
Afsmaken.1
1
Door puntzeef zeven.1
2
Koken en afschuimen.1
3
Garnituur toevoegen, broodkorstjes afzonderlijk.
Erwtensoep met croûtons is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Varkensfiletrollade met mannenmosterd en kruiden
60 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Slaatje met mosselen en knoflookcroûtons
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roereieren met croûtons en ham
Bekijk recept
Won Tons Met Zoetzure Saus
10-20 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met worst
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept