Pastinaaksoep met zoete kruiden en Griekse yoghurt

6
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De kruidige smaak van pastinaak met de ‘warme’ kruiden geeft de sensatie van zoet zonder dat er iets zoets is toegevoegd.
  • 2 Verhit de olie in een flinke braadpan en fruit de ui 3 minuten op laag vuur.Voeg de specerijen en de gehakte peper toe, bak al roerend een minuutje.Doe de pastinaak en de bouillon erbij.
  • 3 Laat met de deksel erop 15 minuten zachtjes koken tot de pastinaak gaar is.
  • 4 Maak pittig op smaak met zout en pureer de soep.
  • 5 Verdeel over de soepkommen en schep in elke kom een flinke eetlepel Griekse yoghurt.
  • 6 Bestrooi eventueel met korianderblad.
  • 7 Recept is uit de Volkskrant. Eigen foto

Pastinaaksoep met zoete kruiden en Griekse yoghurt is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Pastinaaksoep met kastanjechampignons
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige wortel-pastinaaksoep
Bekijk recept
Pastinaaksoep Met Sinaasappel
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Pastinaaksoep Met Sinaasappel
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept