Zoek
Witloofsoep (Bron: Libelle-lekker)
4
45 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 aardappelen
1 kg witloof
1 ui
1 l kippenbouillon
150 ml room
boter
1 teentje knoflook
1 kruidnagel
2 blaadjes laurier
peper en zout
Bereiding
1
Maak de groenten schoon. Snipper de ui en de knoflook. Snij de aardappelen in blokjes. Snipper het witloof.
2
Fruit de ui, knoflook, aardappelen en witloof in een klontje boter. Doe er de bouillon, kruidnagel en laurier bij. Laat 25 minuten zachtjes koken.
3
Verwijder de kruiden en mix de soep fijn. Doe ze eventueel nog door een zeef. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de soep over kommetjes en doe er een scheutje room bij. Serveer met de toast met geitenkaas.
5
Vervang de kippenbouillon door groentebouillon voor de vegetarische versie
Witloofsoep (Bron: Libelle-lekker) is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Lekker potje piccalilly
35 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Lekker potje piccalilly 3 potten à 300 ml
30 min -
Bijgerecht
Bekijk recept
Lekker vruchtenpannetje
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Zoet-zuur Iers rundvlees
2 uur-
Bekijk recept
Witlofsoep met grijze garnalen
Bekijk recept
Witlofsoep met blauwe kaas
Bekijk recept
Witloofsoep met garnalen
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofsoep met witbier
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept