Romige knolsederijsoep

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de knolselderij, de ui en de bleeksederij schoon en snij deze in gelijke tukken. Doe in een hoge soeppan met een klontje boter. Zet dit een paar minuten aan en blus af met witte saffraanwijn en voeg de bouillon toe. Laat dit zachtjes koken tot de groenten gaar zijn en pureer met de staafmixer. Roer de creme frache erdoor. Maak af op smaak met peper en zout. Crouton: Snij niet te vers brood in blokjes. Leg die op een bakplaat en druppel er olie overheen. Haal met de hand het brood door elkaar en zet ze in de oven op 180C. Hussel na 3 minuten nogmaals door en zet terug in de oven tot de crouton goudbruin is. Afmaken: Breng de soep op smaak met peper en zout , voeg ook de truffelolie toe. Doe de soep in een maatbeker en schuim op met een staafmixer. Schenk de soep in de soepkommen en zorg dat iedere soepkom een beetje schuim heeft. Strooi de gehakte kruiden erover serveer de crouton in een apart schaaltje.

Romige knolsederijsoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Romige knolsederijsoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige knolsederijsoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept