Crèm­­esoepje van tomaat en gegrilde paprika

8
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 ’Maak dit simpele maar verrukkelijke soepje al 2-3 dagen eerder (of nog eerder en vries het in!). Koud is dit soepje overigens ook erg lekker.Dit soepje kun je ook serveren als amuse soepje.
  • 2 Doe de gepelde tomaten met het sap en de paprika’s in een pan en pureer met de staafmixer glad.
  • 3 Breng de gepureerde groenten met 250 ml water en het bouillontablet aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper en schenk hem in 8 kleine glazen of kopjes. Schenk in ieder soepje een straaltje room en garneer met de garnalen. Vervang de grote garnalen desgewenst door een spiesje gepelde rivierkreeftjes of enkele mosselen in de schelp.
  • 4 Vega tip Voor een vegetarisch soepje vervang je de visbouillontablet door een kruidenbouillontablet en kun je de soep garneren met wat verkruimelde pittige blauwader kaas. Neem bijvoorbeeld de Franse roquefort of Italiaanse gorgonzola piccante.
  • 5 BRON Vrouw.nl Eigen foto

Crèm­­esoepje van tomaat en gegrilde paprika is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse wrap
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept