Witloofsoep met honing en crostini met geitenkaas

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Houd 8 mooie kleine witlof blaadjes apart en snijd de rest in smalle lange repen. Pel en snipper de ui.
  • 2 Verhit 1½ eetlepel olie en bak de ui 3 min. Voeg de lofrepen toe en bak ze 3 min. mee. Voeg ½ l water, het Bouillonketeltje, de honing en de kookroom toe en breng de soep al roerende aan de kook. 5 min. laten koken.
  • 3 Bestrijk de sneetjes ciabata met de rest van de olie en bak ze in een koekenpan aan beide kanten bruin. Besmeer met de geitenkaas. Leg de achtergehouden blaadjes witlof erop en verkruimel de pecannootjes erover.
  • 4 Schep de soep in 4 kleine soepkommetjes, zet ze op borden en leg de crostini ernaast.

Witloofsoep met honing en crostini met geitenkaas is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Witlofsoep met grijze garnalen
Bekijk recept
Witlofsoep met blauwe kaas
Bekijk recept
Witloofsoep met garnalen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofsoep met witbier
40 min Voorgerecht
Bekijk recept