2 Breng in een steelpannetje 100 ml water met het Bouillonketeltje en de margarine op een matig vuur al roerende tegen de kook aan. Niet laten koken tot het Bouillonketeltje is opgelost en de margarine gesmolten. Breng dan aan de kook. Neem de pan direct van het vuur. Voeg snel en in één keer de bloem toe. Roer stevig door elkaar. Zet de pan terug op het vuur en blijf kloppen tot het deeg als een “bal” loslaat van de zijkant van de pan (1/2-1 min.). Laat het deeg in een kom 2 min. afkoelen. Klop de eieren los. Klop beetje bij beetje het ei erdoor met een mixer of klopper en stop met toevoegen van ei als het deeg in stukken van de garde begint te vallen want dan zit er genoeg ei in het deeg. Klop nog 2 min. door.
3 Teken op 1 of 2 vellen bakpapier 12 grote sterren. Leg het bakpapier op 1 of 2 bakplaten. Spuit van het deeg 12 kerststerren, volg daarbij de lijnen van de getekende sterren. Bak ze in de hete oven in 10-15 min. lichtbruin. Verlaag na 7 min. de oventemperatuur naar 175°C. Laten afkoelen en in een afgesloten trommel bewaren.
4 Verwarm de soep volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5 Schep de soep in grote soepkommen en scheur de blaadjes basilicum boven de soep in stukjes. Zet de kommen op borden en leg de kerststerren ernaast.
Crème van Sint-Jacobsvruchten met basilicum is een recept van Solo Open Kitchen