Crème van Sint-Jacobsvruchten met basilicum

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 225°C.
  • 2 Breng in een steelpannetje 100 ml water met het Bouillonketeltje en de margarine op een matig vuur al roerende tegen de kook aan. Niet laten koken tot het Bouillonketeltje is opgelost en de margarine gesmolten. Breng dan aan de kook. Neem de pan direct van het vuur. Voeg snel en in één keer de bloem toe. Roer stevig door elkaar. Zet de pan terug op het vuur en blijf kloppen tot het deeg als een “bal” loslaat van de zijkant van de pan (1/2-1 min.). Laat het deeg in een kom 2 min. afkoelen. Klop de eieren los. Klop beetje bij beetje het ei erdoor met een mixer of klopper en stop met toevoegen van ei als het deeg in stukken van de garde begint te vallen want dan zit er genoeg ei in het deeg. Klop nog 2 min. door.
  • 3 Teken op 1 of 2 vellen bakpapier 12 grote sterren. Leg het bakpapier op 1 of 2 bakplaten. Spuit van het deeg 12 kerststerren, volg daarbij de lijnen van de getekende sterren. Bak ze in de hete oven in 10-15 min. lichtbruin. Verlaag na 7 min. de oventemperatuur naar 175°C. Laten afkoelen en in een afgesloten trommel bewaren.
  • 4 Verwarm de soep volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 5 Schep de soep in grote soepkommen en scheur de blaadjes basilicum boven de soep in stukjes. Zet de kommen op borden en leg de kerststerren ernaast.

Crème van Sint-Jacobsvruchten met basilicum is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse wrap
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept