Gevogeltebouillon met tomaat

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de tomaten 12 tellen in kokend water, schil en halveer ze, schep de pitjes eruit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Hak de prei fijn.
  • 2 Schenk 1 l warm water in een diepe pan, voeg de bouillonblokjes en de tijm toe en breng aan de kook. Geregeld roeren. Breng op smaak met peper. Direct gebruiken of laten afkoelen en later opwarmen.
  • 3 Breng ondertussen in een diepe koekenpan een flinke laag water aan de kook (de pan moet voor Ÿ gevuld zijn). Roer de azijn erdoor. Breek de eieren in 4 kopjes en laat ze naast elkaar in het kokende water glijden. Laat het water weer aan de kook komen, zet dan het vuur laag en pocheer de eieren 4-5 min. tot het wit gestold is en het geel nog een beetje zacht. Schep de eieren met een schuimspaan in een bakje met heet water als ze snel gebruikt worden of in koud water als ze tot gebruik bewaard worden. In dat geval kun je ze vlak voor het serveren in de bouillon 1-2 min. opwarmen.
  • 4 Breng de bouillon weer aan de kook. Leg de gepocheerde eieren in 4 diepe borden verdeel de tomaat, prei en peterselie erover en schep de hete bouillon erover.

Gevogeltebouillon met tomaat is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Gevogeltebouillon
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met morieljes en groene aspergepunten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept