1 Een heerlijk romige soep van knolselderij en witlof met een topping van roodlof. De krokante kaaskletskopjes bak je zelf.
2 Verwarm de oven voor op 150°C. Verhit de boter en fruit hierin de ui, de knolselderij en bijna alle witlof totdat ze licht kleuren.
3 Bestrooi met zout. Schenk de melk erbij en laat 15 min. zachtjes koken. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en nootmuskaatpoeder.
4 Maal voor de kletskoppen de kaas fijn in een molentje of rasp hem fijn, en voeg de bloem toe. Verdeel dit mengsel in 6-8 bergjes, met tussenruimte, op een met bakpapier beklede bakplaat.
5 Laat in de oven in 10 min. krokant worden. Schep de soep in kommen en garneer met in stukjes gesneden rood- en de witlof en een paar druppels olijfolie. Serveer de kletskoppen erbij.
6 BRON Vrouw online
Knolselderij-witlofsoep met Parmezaanse is een recept van Solo Open Kitchen