Knolselderij-witlofsoep met Parmezaanse

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Een heerlijk romige soep van knolselderij en witlof met een topping van roodlof. De krokante kaaskletskopjes bak je zelf.
  • 2 Verwarm de oven voor op 150°C. Verhit de boter en fruit hierin de ui, de knolselderij en bijna alle witlof totdat ze licht kleuren.
  • 3 Bestrooi met zout. Schenk de melk erbij en laat 15 min. zachtjes koken. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en nootmuskaatpoeder.
  • 4 Maal voor de kletskoppen de kaas fijn in een molentje of rasp hem fijn, en voeg de bloem toe. Verdeel dit mengsel in 6-8 bergjes, met tussenruimte, op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • 5 Laat in de oven in 10 min. krokant worden. Schep de soep in kommen en garneer met in stukjes gesneden rood- en de witlof en een paar druppels olijfolie. Serveer de kletskoppen erbij.
  • 6 BRON Vrouw online

Knolselderij-witlofsoep met Parmezaanse is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met ricotta en pesto
Bekijk recept
Sophia Loren's Parmigiana
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Cannelloni met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept
Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept