1Snijd de groenten in kleine blokjes. Hoe sneller de groenten bakken, hoe meer vitaminen je erin houdt. Vandaar dat je ze zo klein mogelijk moet snijden. Snijd ze ongeveer even groot zodat ze tegelijk gaar zijn. Was de groenten ook. Gooi het « kontje » van het witloof weg want dat kan bitter zijn. Het moet ook lang garen en blijft hard tijdens het mixen.
2
2Laat wat Fama « zingen » in de braadpan. Bak alle groenten even aan. Op die manier blijft de smaak er goed in. Als de groenten beginnen te “zweten”, mag je ze kruiden. Als ze ze eerder zou kruiden, vallen de kruiden van je groenten af.
3
3Neem warme groentebouillon. Als je bouillon koud is, moeten de groenten te lang koken en zijn ze niet knapperig meer. Zo blijven de vitamienen beter in de groenten. Voeg de bouillon bij de groenten.
4
4Maak eerst je handen nat. Op die manier zal het vlees niet in je handen blijven plakken wanneer je de balletjes rolt. Ik rol een worstje van mijn gehakt. En daar snijd ik kleine stukjes van die daarna tot balletjes gerold worden. De balletjes zijn gaar zodra ze bovendrijven. Dat is heel goed merkbaar.
5
5Mix de soep met een mixer. Je kan ze ook met een blender mixen, dan zal je soep iets gladder zijn. Dat kies je zelf. Voeg de balletjes toe en serveer de soep. Werk af met wat room.