1 Fruit in een scheutje olijfolie de ui, knoflook , wortel, tomatenpuree , paprikapoeder en een klein greepje chilivlokken kort aan. Voeg de linzen toe , gepelde tomaten en daarna de bouillon. Knip er flink wat peterselie doorheen en voeg de munt toe. en Laat ongeveer 1 tot 1 1/2 uur zachtjes koken tot alles gaar is. Pureer het geheel met de staafmixer. Breng tot slot op smaak met peper , veel! gemalen komijn en flink wat citroensap . De soep wordt dikker door het pureren en het staan dus het is mogelijk dat je wat water moet toevoegen. Wees voorzichtig met het toevoegen van extra zout: het zuur van de citroen maakt dat alles zouter smaakt dan het is.Bestrooi voor het serveren de soep met sumac. Dit is fris zuur van smaak. En knip er wat peterselie overheen. Eventueel kun je nog een schepje zure room toevoegen, maar persoonlijk vind ik dat niet echt nodig.
2 Heb je soepvlees over van je eigen gemaakte bouillon dan zou je dat aan de soep kunnen toevoegen. Zoals je ziet is deze linzensoep ook goed te maken met alleen maar bouillontabletten en zonder vleesvulling is hij ook erg lekker.
3 Wij eten graag warm Turks brood bij deze stevige maaltijdsoep.