Grootmoeders Tomatensoep

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de selder in boogjes, schil de wortel en snij in stukken. Pel de tomaten en snij ze in stukken.
  • 2 Smelt wat boter in een soeppan, stoof hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de selder, de wortel en de tomatenpuree toe en laat enkele minuten meestoven. Doe daarna de tomaten erbij en laat op zacht vuurtje even sudderen
  • 3
  • 3Doe het kruidentuiltje en de bouillon bij in de pan, breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • 4 Haal het kruidentuiltje uit de soep, mix de soep goed fijn. Doe er eventueel balletjes bij en laat 3 minuten meekoken zonder te roeren. De balletjes zijn gaar als ze bovendrijven. Breng de soep op smaak met peper en zout;
  • 5 Werk af met wat gehakte peterselie of wat room

Grootmoeders Tomatensoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Romige tomatensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomatensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Grootmoeders scholfilet met zeekraal en zachte boterjus
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
IJshartjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Rode bieten en appel met pruimenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Slaatje van maatjes met groene appel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept