Meloensoep met krokante serranoham en een portsaus

6
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voeg de balsamicoazijn bij de port en laat zachtjes tot de helft inkoken in een steelpan. Voeg enkele klontjes boter toe om de saus glad te maken.
  • 2 Snij de sneden serranoham in reepjes, leg op een bakpapier en laat ze krokant bakken in de oven op 200 °C (5 à 10 minuten).
  • 3 Schil de meloenen, verwijder de pitten en snij ze in grove stukken. Pluk de blaadjes basilicum van het takje, snij in fijne reepjes en doe ze samen met de stukken meloen en de olijfolie in de blender. Mix tot een glad mengsel. Goed koelen.
  • 4 Serveer de soep. Versier met de krokante serranoham, een likje portsaus en een muntblaadje.

Meloensoep met krokante serranoham en een portsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk met portsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde hertenbiefstuk met portsaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsschnitzel met portsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meloensoep met champagnesabayon
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Meloensoep met citroensorbetijs
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige meloensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept