1 Breek de harde onderkant van de asperges af. Snijd de asperges schuin in stukjes van ca. ½ cm breedte maar laat de kopjes heel. Breng 1 l water met de Bouillonketeltjes aan de kook. Kook de aspergekopjes gedurende 5 minuten in de hete bouillon.
2 Schep ze eruit en laat ze afkoelen. Voeg de stukjes asperge en de soepgroenten aan de bouillon toe en kook de soep gedurende 10 minuten. Roer 3 el pesto door de soep.
3 Leg de pannenkoekjes op 4 grote borden, houd ruimte over op het bord voor soepkommen. Beleg de pannenkoekjes met wat sla, een opgerold plakje gerookte kalkoen, een beetje zure room, ½ theelepel pesto en een paar aspergekopjes. Schep de soep in 4 soepkoppen en zet ze op de borden.
4 * Minipannenkoekjes: roer een glad beslag zonder klonters van 50 g bloem, een snuifje zout, een snuifje peper, 4 eetlepels losgeklopt ei en 150 ml melk. Verwarm een klein scheutje Vloeibare margarine in een middelgrote koekenpan. Schep 4 kleine lepels beslag in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten lichtbruin. Laat op een bord glijden en bak nog 8 pannenkoekjes.