1 Snijd van de pompoen de kap af. Verwijder de pitten en de strengen. Hol de hele pompoen en de kap uit tot 2 cm van de rand. Zet de pompoen afgedekt weg.
2 Snijd het vruchtvlees in stukken. Hak de ui en de knoflook fijn, snijd de prei in stukken en fruit alles in de vloeibare margarine aan. Voeg de stukken pompoen toe en laat ze even meebakken tot ze zacht zijn geworden.
3 Strooi de kurkuma erover en laat kort meefruiten. Blus alles af met de wijn en de bouillon en laat de soep ongeveer 45 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
4 Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Laat ze het laatste kwartier in de soep meekoken. Pureer de soep met de staafmixer en roer alles door een zeef.
5 Warm de soep voor je hem gaat serveren goed door en breng hem smaak met peper en zout. Schep de soep in de uitgeholde pompoen, schep de light room erop en strooi er versgehakte bieslook over.