2 Leg de tomaten 15 tellen in kokend water. Spoel ze af onder de koude kraan en trek de velletjes eraf. Halveer de tomaten, schep de pitjes eruit en snijd de tomaten in reepjes.
3 Doe de soepgroenten, hamblokjes en bouillon in een grote pan. Breng aan de kook en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
4 Besmeer de boterhammen met halvarine. Snijd 4 boterhammen in stukjes en bak ze in een pan bruin.
5 Verdeel de reepjes tomaat over 4 grote ovenbestendige soepkommen. Schep de soep in de kommen. Strooi de stukjes gebakken brood en de geraspte kaas erover. Zet de kommen onder de grill en laat de kaas smelten en bruin worden, 2-3 minuten.
6 Laat de soep een beetje afkoelen en serveer met de rest van de boterhammen.
Boerengroentesoep met tomaat, ham en kaas is een recept van Solo Open Kitchen