Zoek
Verse tomatesoep
4
15 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
750 gram Roma tomaten
1 Ui
1 Winterpeen
1 Verse tijm
1 teen Knoflook
1 blikje Tomatenpuree
2 stuks Rundvlees bouillon
1 eetlepel Suiker
1 Peper
1 Zout
Bereiding
1
Snij de tomaten in vieren (zonder de harde stukjes)
2
Snij de ui in middelfijne stukjes
3
Ris de tijm van de takjes
4
Los de 2 bouillonblokjes op in water en breng het aan de kook.
5
Verhit de olijfolie en voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut.
6
Pers het teentje knoflook uit en voeg dit toe.
7
Voeg de ui, winterpeen en tijm toe.
8
Bak dit gedurende 5 minuten totdat de ui zacht wordt.
9
Voeg de bouillon en tomaten toe en kook dit 10 tot 15 minuten.1
0
Daarna evt met een staafmixer een "glad" geheel ervan maken.1
1
Eventueel kan er ook nog een zoete aardappel aan toegevoegd worden
Verse tomatesoep is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Krabquiche met verse kruiden
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept