Verse tomatesoep

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de tomaten in vieren (zonder de harde stukjes)
  • 2 Snij de ui in middelfijne stukjes
  • 3 Ris de tijm van de takjes
  • 4 Los de 2 bouillonblokjes op in water en breng het aan de kook.
  • 5 Verhit de olijfolie en voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut.
  • 6 Pers het teentje knoflook uit en voeg dit toe.
  • 7 Voeg de ui, winterpeen en tijm toe.
  • 8 Bak dit gedurende 5 minuten totdat de ui zacht wordt.
  • 9 Voeg de bouillon en tomaten toe en kook dit 10 tot 15 minuten.1
  • 0 Daarna evt met een staafmixer een "glad" geheel ervan maken.1
  • 1 Eventueel kan er ook nog een zoete aardappel aan toegevoegd worden

Verse tomatesoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept