Indische velouté met kip en ananas

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de olie in een stoofpan en fruit er de grof gehakte ui in op zacht vuur.
  • 2Snij ondertussen het vruchtvlees van de ananas in blokjes. Snij de banaan en de geschilde appel in stukjes.
  • 3Bestrooi de ui met het kerriepoeder, roer 1 min., voeg dan het fruit toe. Laat 5 min. stoven, doe er dan het warm water en de verkruimelde bouillonblokjes bij. Breng aan de kook, zet een deksel op de pan en laat 10 min. sudderen.
  • 4Mix de soep, voeg de kokosmelk en de in fijne reepjes gesneden kipfilet toe. Laat nog 5 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout.
  • 5Serveer goed warm, bestrooid met de grof gehakte cashewnoten en koriander. Dien op met naanbrood.

Indische velouté met kip en ananas is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indische kipspiesjes
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lentesalade met gemarineerde makreel
Bekijk recept
Kruidige Indische kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept